Home / Uncategorized / Skall man använda alternativa CVs?

 

Skall man skicka alternativa CVformat?
Under senare år har alternativa anställningshandlingar och presentationsformer fått större uppmärksamhet. Man har t ex skickat videoinspelningar och andra format istället för ett traditionellt CV. Men fungerar det?

I sin iver att stå ut och synas i mängden av sökanden försöker många hitta nya vägar. I de flesta fall sker det dock med fel utgångspunkt. Istället för att själv fundera ut vilket format som är lämpligt bör man ta reda på hur mottagaren – rekryteraren – vill ha ansökan!

Enligt en undersökning publicerad i Journal of Business and Psychology bör man undvika allt för udda format och hålla sig till mer traditionella CVs, såvida inte arbetsgivaren frågat efter annat format.

Läs mer om alternativa CVs här

 
Share this page
 

Nöjda kunder

 • Dokumentationen överträffade mina förväntningar och jag kommer ha STOR nytta av dem. Jag har sökt ca 15 arbeten varav 11 av dessa har jag blivit kallad till intervju, den 14 januari så börjar jag mitt nya arbete som säljare. Servicenivån var utomordentlig. Var på ams informationsträff så förmedlade jag er tjänst på whiteboarden och min handläggare blev också väldigt imponerad och skulle föra detta vidare till sina övriga klienter.

  Tomas, Säljare
   
 • Tack för snabb leverans och en riktigt bra och överskådligt konsultCV!

  Mikael,
   
 • Sofia - Ekonomihandlaggare

  Det var en jobbig period efter nedläggningen av min avdelning. Tack för ett bra CV, kom till flera intervjuer redan under de första veckorna.

  Sofia, Ekonomihandläggare
   
 

Kontakta oss

Cvfabriken
Box 21
183 21 Täby

Tele: +46 (0)8 - 55 11 97 65
E-post: info@cvfabriken.se
Företaget innehar F-skatt
Organisationsnummer: 556170-7901
Bankgiro: 433-0577