Home / CV-tips & Råd / Rekryteringsföretag

 

Alla rekryterings- och bemanningsföretag har en agenda; att förse företag och organisationer med rätt personal och kompetens. Bemanningsföretagen är måna om att ha ett kontinuerligt kandidatflöde, det vill säga kompetenta och ambitiösa människor att förmedla till sina uppdragsgivare.

Bemanningsföretagen är beroende av att människor − som du och jag − finns med i deras databaser vid tillsättningar av personal. Deras arbetsmetodik är ofta densamma vid rekryteringar. De söker igenom sina kandidatbaser som ett första steg. Skulle rätt person inte finnas där går de ut och annonserar via andra kanaler. Allt för att vara så kostnadseffektiva som möjligt. Därför är det viktigt att du är rätt profilerad och syns i deras kandidatgenomgång.

Vi på CVfabriken kan registrera och optimera din profil på bemanningsföretag under ”Specialerbjudande”. Sedan gäller det att ta nästa steg; att etablera en kontakt. Det första du bör göra är att lokalisera ditt närmsta kontor för det aktuella bemanningsföretaget. Se ett möte med bemanningsföretag som en intervju med en potentiell arbetsgivare. Då bemanningsföretagen oftast inte har det avgörande beslutet om du får arbetet eller inte så väger dess rekommendation starkt på arbetsgivaren.

Första intryck Rekryterarens resultat påverkas i stor grad av det intryck du ger under de första minuterna. För att lyckas måste du ge intryck av professionalism, kompetens och entusiasm. Ett sätt att skapa förtroende och god stämning är att le, vara positiv och ge en komplimang − detta utan att verka överlägsen.

Kläderna skall vara lämpliga för tjänsten du söker. Plaggen skall sitta snyggt och vara rena och välvårdade. Skor bör vara välvårdade. Det är alltid bättre att vara överklädd än underklädd.

Kroppsspråket avspeglar din personlighet och ditt sinnestillstånd mer än du tror. Ge rätt signaler genom att stå rakt och röra dig med självförtroende, samt genom att sitta upprätt och lätt framåtlutad i stolen. Tänk också på att ingen tycker det är trevligt med att slappt handslag.

Genom att lyssna, ställa frågor eller ge kommentarer påvisar du engagemang. Undvik att avbryta intervjuaren. Visa engagemang genom att ha ögonkontakt med intervjuaren, det gör att du verkar mer intresserad. Nicka gärna men var försiktig med för yviga gester. Överdrivna rörelser kan nämligen distrahera intervjuaren.

Vårdat språk är viktiga för att ge ett gott intryck. Om du vet att du har svagheter på detta område får du öva, ta lektioner och träna. Den förmåga du övar upp kan hjälpa dig igenom intervjun och vara dig behjälplig resten av livet.

 
Share this page
 

Kontakta oss

Cvfabriken
Box 21
183 21 Täby

Tele: +46 (0)8 - 55 11 97 65
E-post: info@cvfabriken.se
Företaget innehar F-skatt
Organisationsnummer: 556170-7901
Bankgiro: 433-0577