Home / Uncategorized / Skall man använda alternativa CVs?

 

Skall man skicka alternativa CVformat?
Under senare år har alternativa anställningshandlingar och presentationsformer fått större uppmärksamhet. Man har t ex skickat videoinspelningar och andra format istället för ett traditionellt CV. Men fungerar det?

I sin iver att stå ut och synas i mängden av sökanden försöker många hitta nya vägar. I de flesta fall sker det dock med fel utgångspunkt. Istället för att själv fundera ut vilket format som är lämpligt bör man ta reda på hur mottagaren – rekryteraren – vill ha ansökan!

Enligt en undersökning publicerad i Journal of Business and Psychology bör man undvika allt för udda format och hålla sig till mer traditionella CVs, såvida inte arbetsgivaren frågat efter annat format.

Läs mer om alternativa CVs här

 
Share this page
 

Nöjda kunder

 • Sofia - Ekonomihandlaggare

  Det var en jobbig period efter nedläggningen av min avdelning. Tack för ett bra CV, kom till flera intervjuer redan under de första veckorna.

  Sofia, Ekonomihandläggare
   
 • TACK SÅ JÄTTE MYCKET FÖR ETT BRA CV MED TILLHÖRANDE BREV! Jag tycker att skribenten har gjort ett fantastiskt arbete! Skribenten har formulerat sig väldigt bra och fångat mig som person på papper. Jag är mycket tacksam! Beskrivningarna av mig är klockrena!

  Ebba, Administratör
   
 • Tack, tack tack. Även om jag inte hade så mycket kompetens för arbetet så blev CVt lättöverskådligt och väldigt proffsigt. Vill också säga att er service var utomordentlig.

  Erik, Blivande butikschef
   
 

Kontakta oss

Cvfabriken
Box 21
183 21 Täby

Tele: +46 (0)8 - 55 11 97 65
E-post: info@cvfabriken.se
Företaget innehar F-skatt
Organisationsnummer: 556170-7901
Bankgiro: 433-0577